Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica

El Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica és una titulació que prepara futurs enginyers i enginyeres per aplicar l'electrònica i els avenços en l'automatització en tots els camps industrials: fabricació, control, smart products...

Acreditació FAVORABLE per l'AQU (2501133-70106-17).

Share

Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (GEI)

Grau Enginyeria Electrònica Industrial i automàtica

L'electrònica industrial i automàtica és una especialitat que prepara futurs enginyers i enginyeres per aplicar l'electrònica i l’automàtica en tots els camps industrials.

 

L’automatització ha esdevingut els darrers anys un dels sectors més importants de la nostra economia i la seva importància encara serà més gran en un futur. Actualment, ja no es parla només d’automatització de les línies de producció en la fabricació d’objectes (automòbils, etc), sinó també d'automatització de sistemes i serveis. Paraules com indústria 4.0, internet de les coses, smart grids, smart cities, domòtica, robòtica, eficiència energètica, etc, cada cop són més quotidianes. En un futur que gairebé és present, tot estarà automatitzat i connectat. L’enginyer o enginyera participa en el disseny dels sistemes d’automatització, la tria dels components i sistemes electrònics, la programació d'aquests sistemes (informàtica industrial) i el seu manteniment.

 

Per altra banda, l’electrònica és la base tecnològica per la qual un sistema automàtic pot funcionar. Així, cal dissenyar i reparar plaques amb els seus circuits electrònics i cal fer la programació d'aquests circuits per fer equips electrònics de mesura (de temperatura, de cabal d'aigua, de velocitat, de pressió... ), de control (de motors elèctrics, calefactors, banys químics, energies alternatives, robots...) o centrals d'alarmes.

 

Els i les professionals de l'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica també treballen en l'organització i la direcció de la producció dins les empreses del sector de l’electrònica i automàtica, així com en l'àrea tècnica comercial.

 

El Graduat o la Graduada en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica té reconegudes les atribucions professionals de l'Enginyeria Tècnica Industrial.

 

Videos del GEI

Pla d'estudis del GEI

  • Denominació: Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.
  • Títol: Graduat o Graduada en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.
  • Durada mínima: 4 anys / 240 ECTS.
  • Mencions: Segons les optatives que escullis a quart curs, podràs obtenir les mencions d'Informàtica Industrial o de Control de Sistemes.
  • En el document Quadre sinòptic de la titulació GEI pots consultar, de forma gràfica, les dependències entre assignatures i els prerequisits recomanables.

Altres dades de la titulació GEI

Tinc una consulta sobre els graus en enginyeria

Omple el formulari següent i et respondrem tant aviat com sigui possible.

Sessions informatives per a graus

Jornada de Portes Obertes

Sessions informatives de graus i visita guiada

Les sessions informatives obertes al públic per als graus en enginyeria per al curs 2020-21 tindran lloc a les 19.00 hores dels dies:

 

  • Dimecres, 25 de març de 2020
  • Dijous, 2 d'abril de 2020
  • Dijous, 7 de maig de 2020
  • Dijous, 21 de maig de 2020
  • Dijous, 3 de setembre de 2020

 

El programa d'una sessió informativa inclou una explicació sobre els continguts impartits en les titulacions que ofereix l'escola, com accedir-hi i les seves sortides professionals.

Es podrà fer una visita guiada per les instal·lacions amb especial èmfasi en els diferents laboratoris on es desenvolupen les pràctiques de cada assignatura.