Grau en Enginyeria Mecànica

Els graduats i les graduades en enginyeria mecànica es preparen per resoldre reptes de l’enginyeria en els àmbits de la producció, de la fabricació i del disseny. S'encarreguen de dissenyar el millor producte, d’escollir-ne els materials adequats per a cada aplicació industrial i de planificar la manera com aquest producte es fabricarà.

Acreditació FAVORABLE per l'AQU (2500896-70106-17).

Share

Grau en Enginyeria Mecànica (GME)

El treball del Graduat o de la Graduada en Enginyeria Mecànica se centra principalment en la fabricació de productes de l’entorn industrial (maquinària, estructures, peces per a l’àmbit automobilístic...). Els principals aspectes que té en compte són: generar un disseny que resolgui les problemàtiques existents, conèixer i seleccionar els materials òptims, planificar la fabricació i controlar la qualitat del producte obtingut considerant, a la vegada, el seu impacte mediambiental. Tot aquest procés es fa assistit per les eines més avançades de simulació: dibuix 3D assistit per ordinador, simulacions numèriques i simulacions de processos de fabricació (CAM).

 

Respecte al disseny del producte, el Graduat o la Graduada en Enginyeria Mecànica considera tots els aspectes claus: els requisits, les deformacions així com la durabilitat i la sostenibilitat ambiental del disseny. Pel que fa a la tria de materials, l’enginyer o enginyera caracteritza i obté les propietats mecàniques dels materials per tal que el material seleccionat s’ajusti tant en termes de pressupost com de funcionalitat, durabilitat i sostenibilitat.

 

Finalment, en el procés de fabricació del producte, l’enginyer o enginyera considera totes les possibilitats, des dels processos més habituals (arrencament de ferritja, emmotllament...) fins als més innovadors i actuals com la fabricació additiva (impressió 3D) dins del nou paradigma Indústria 4.0.

 

El Graduat o la Graduada en Enginyeria Mecànica té reconegudes les atribucions professionals de l'Enginyeria Tècnica Industrial.

Vídeos del GME

Alumni Experiences GME

Pla d'estudis del GME

  • Nom: Grau en Enginyeria Mecànica.
  • Títol: Graduat o Graduada en Enginyeria Mecànica.
  • Duració mínima: 4 anys / 240 ECTS.
  • Mencions: Segons les optatives que escullis a quart curs, podràs obtenir les mencions de Processos industrials o de Disseny integral.
  • En el document Quadre sinòptic de la titulació GME pots consultar, de forma gràfica, les dependències entre assignatures i els prerequisits recomanables.

Altres dades de la titulació GME

Tinc una consulta sobre els graus en enginyeria

Omple el formulari següent i et respondrem tant aviat com sigui possible.

Sessions informatives de graus

Si estàs pensant a cursar una enginyeria, vine a informar-te a les nostres sessions informatives!

 

Dimecres 21 de febrer de 2024

 19h

Presencial i telemàtica

Dimecres 20 de març de 2024

 19h 

Presencial i telemàtica

Dimecres 17 d'abril de 2024

 19h

Presencial i telemàtica

Dijous 2 de maig de 2024

 19h

Presencial i telemàtica

Dijous 16 de maig de 2024

 19h

Presencial i telemàtica

Dimecres 29 de maig de 2024

 19h

Presencial i telemàtica

Dijous 5 de setembre de 2024 

 19h

Presencial 

 

Per a les sessions telemàtiques teniu més informació aquí.

 

El programa d'una sessió informativa inclou una explicació sobre els continguts impartits en les titulacions que ofereix l'escola i les seves sortides professionals.

 

També es facilita informació sobre l'accés a la universitat des de les diferents vies possibles, la preinscripció universitària, beques, preus i matrícula.

Per acabar, tu i la teva família podreu fer una breu visita guiada per les instal·lacions de l'escola, posant especial èmfasi en els diferents laboratoris on es desenvolupen les pràctiques de cada assignatura.

 

Inscriu-te en el formulari que trobaràs a continuació!

Jornades de portes obertes

 

Fes realitat el teu somni de ser enginyer o enginyera!

 

Et convidem a conèixer de primera mà la nostra escola en les Jornades de Portes Obertes que celebrarem en les dates següents:

 

Diumenge 7 d'abril de 2024  D'11 a 14 h
Dimarts 18 de juny de 2024 De 18 a 21 h

 

On som?

 

En aquestes jornades tu i la teva família podreu visitar totes les instal·lacions de l’escola, fent especial èmfasi en els diferents laboratoris on es realitzen les pràctiques de les assignatures. A més, podreu conversar amb estudiants que us explicaran la seva experiència a l’EUSS.

 

També es realitzarà una sessió informativa sobre la nostra oferta de titulacions de grau i el seu contingut, a més d’altres temes que et seran d’especial interès: accés a la universitat, preinscripció universitària, beques, preus, matrícula, reconeixement de crèdits, etc.

 

Finalment, en el torn obert de paraules tindràs l’oportunitat de resoldre els dubtes particulars que puguis tenir.

 

No ho dubtis i inscriu-te en el formulari que trobaràs a continuació!