EUSS MotorSport

L’automoció és una branca de l’enginyeria que l’alumnat de l’EUSS contempla com una de les sortides més atractives per al seu futur laboral. Amb l’objectiu d’encoratjar aquestes persones en la disciplina, neix la Formula Student, una competició universitària internacional que repta més de 800 equips universitaris, formats per futurs enginyers i enginyeres, a dissenyar, fabricar, pilotar i planificar la producció d’un cotxe de carreres de l’estil fórmula per competir contra altres centres d’arreu del món.

 

El 2017, un grup d’alumnes de l'EUSS es van unir a aquest repte, tot aplicant la filosofia de l’Engineering by Doing, i així va ser com va néixer l’equip d’EUSS MotorSport i el primer vehicle de combustió. Des de la seva fundació, EUSS MotorSport ha construït de zero tres prototips de vehicles de carreres, amb una evolució constant, malgrat disposar d’un pressupost modest en comparació amb els equips més veterans i consolidats.

El repte del 2024 és fer el nou model però basat en un motor elèctric, i com sempre sotmetre el monoplaça als tests necessaris per comprovar el seu rendiment sobre l’asfalt, i poder competir en les curses de la Formula Student, segons el calendari de cada temporada.

 

Share

L'equip

EUSS MotorSport

Per assolir l'objectiu de dissenyar i fabricar un cotxe de carreres va ser necessari formar un equip multidisciplinari que apliqués de forma pràctica tots els coneixements que s’adquireixen durant els estudis en les especialitats de Mecànica, Electrònica, Automoció, Energies Renovables i Eficiència Energètica i Organització Industrial.

La competició

competició EUSS Motorsport

La competició de Formula Student es divideix en 3 categories segons el tipus de vehicles: de combustió, elèctrics i autònoms.

 

L’equip d’EUSS MotorSport competeix en la categoria de vehicles de combustió, on el màxim de puntuació que pot obtenir un equip és de 1.000 punts. Els vehicles i els equips són avaluats en diferents proves i els punts d’aquesta categoria són els següents:

EUSS Motorsport Summer Camp

Durant una setmana de juliol, l’equip de Formula Student comparteix la seva experiència amb el futur alumnat d’enginyeria que ho desitja. A l'EUSS Motorsport Summer Camp, els futurs enginyers i enginyeres podran formar part de l'equip durant uns dies fent tasques i adquirint coneixements basats en l’experiència de la pràctica i la involucració en un projecte viu i dinàmic.

La proposta formativa està encaminada per l’adquisició de coneixements bàsics de Solid Works, Arduino… Les persones participants tindran l’oportunitat de viure l’experiència de la conducció d’un vehicle de cursa per mitjà d’un simulador real de competició, així com viure l’experiència de fabricació del nou vehicle EM-04, que serà amb motor elèctric.

 

Per a més informació sobre el Summer Camp, podeu adreçar-vos a: eussmotorsport@campus.euss.org

Galeria