Robòtica Educativa

Robòtica educativa són una sèrie d'activitats que l'EUSS realitza o promociona per despertar les vocacions d'enginyeria entre els nois i noies de l 'ESO. Destaca entre elles l'organització d'un torneig local de la First Lego League.

Share

Robòtica Educativa

L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià impulsa un projecte de difusió de la tecnologia i la ciència entre els nois i noies, que pretén despertar l'interès i la vocació per la tecnologia per convertir-se en el dia de demà en els enginyers que la societat necessitarà en un futur no molt llunyà.

Aquest projecte es vertebra a través de diferents iniciatives, alguna pròpies i altres amb col·laboració amb altres institucions.

Aquestes iniciatives les trobareu explicades en els diferents apartats d'aquest portal i que són:

  • Firts Lego League (FLL) i Jr. First LEGO League (Jr.FLL): Iniciativa de la fundació americana First amb la col·laboració de LEGO, que és liderada a Espanya per la Fundació Scientia. L'EUSS és el soci local de Barcelona encarregat de la promoció i organització del torneig a Barcelona i la seva àrea d'influència.
  • World Robot Olympiad (WRO): Iniciativa de la World Robot Olympiad Association Ltd amb seu a Singapur i liderada a Espanya per la Fundació Educabot. L'EUSS ha estat el soci local de Barcelona a les edicions de 2013, 2014 i 2015, i col·labora amb l'actual soci que és Salesians de Sarrià.
  • Campus Tecnològics d'estiu: és una iniciativa per a l'organització de casals d'estiu amb un elevat component tecnològic per a nois i noies. L'EUSS és la seu d'aquests campus a Barcelona. Els nois i noies participants no només aprenen i es diverteixen amb la tecnologia (robòtica, programació, etc.) sinó que són convidats a veure diferents laboratoris universitaris i gaudir amb diferents demostracions d'assaigs de tracció, de resistència de materials, de robots, etc .
  • Programes ADD: Activitats Didàctiques Dirigides. Activitats organitzades per l'EUSS per a la difusió de l'Enginyeria entre els estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius, així com per als professors de tecnologia.