EUSS Activa

L'EUSS Activa va néixer, en el curs 2002-2003, amb més de trenta centres de batxillerat de tota Catalunya i d'Andorra.
La finalitat principal d'aquest programa és donar a conèixer als estudiants de 2n de batxillerat (tecnològic o científic) els graus de la branca industrial com una opció de futur que potser no s'han arribat a plantejar.

EUSS Activa

L'EUSS Activa va néixer, en el curs 2002-2003, amb més de trenta centres de batxillerat de tota Catalunya i d'Andorra.
La finalitat principal d'aquest programa és donar a conèixer als estudiants de 2n de batxillerat (tecnològic o científic) els graus de la branca de les enginyeries industrials com una opció de futur que potser no s'han arribat a plantejar.


Per aconseguir aquesta finalitat el que es fa és una clase pràctica a càrrec d'un professor de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Tots els alumnes participants reben un dossier de documentació de la sessió i un diploma acreditatiu de l'EUSS.

El desenvolupament d'aquest programa es porta a terme entre els mesos d'octubre i maig de cada curs acadèmic.

 
EUSS Activa curs 2010-2011

 

Durant el curs 2010-2011 s'ha proposat com a experiència d'EUSS Activa el projecte LabViEUSS.

El projecte és un software que permet resoldre els examens PAU de la materia d'Electrotècnia dels cursos anteriors. 

L'aplicació simula un laboratori d'electrònica que permet resoldre els exercicis i veure les gràfiques dels senyals elèctrics.

Aquesta EUSS Activa és fruit del projecte fi de carrera de l'enginyer David Ramon, tutoritzat pel Doctor Miquel Àngel Amer.

Recull d'EUSS Actives ja realitzades

 

  • Curs 2007-2008: Per aquest curs el departament d'electrònica va desenvolupar una maqueta que simulava el control d’ascensors, fent una aproximació a l’AUTOMATITZACIÓ EN TRANSPORT VERTICAL.
  • Curs 2006-2007: Per aquest curs el departament d'electricitat ha dissenyat una maqueta anomenada SISTEMA ELÈCTRIC, amb la qual es vol donar a conèixer tot el procés de l'energia elèctrica, des de la generació fins al consum/distribució passant pel seu transport i transformació.
  • Curs 2005-2006: Enguany tractarem la INFORMÀTICA INDUSTRIAL i ho farem en base a un control de trànsit ferroviari.
  • Curs 2004-2005: Aquest curs es va pensar en l’AERODINÀMICA, amb un bon fil conductor per apropar l’especialitat de mecànica, però sense deixar de banda les altres especialitats d’electrònica i electricitat.
  • Curs 2003-2004: Aquest curs vàrem treballar la DOMÒTICA, una de les àrees de l’especialitat d’electricitat, basant l’explicació en una maqueta que representa una casa i que té les seves instal·lacions bàsiques domotitzades.
  • Curs 2002-2003: Es va iniciar el programa EUSS Activa centrat en l’àrea de ROBÒTICA. Els alumnes podien conèixer i experimentar el funcionament d’un robot autònom dissenyat específicament amb finalitats didàctiques i molt pràctiques.

Comentarios de los participantes a EUSS Activa

Contacto Programas ADD

Programes ADD

Cap: Marta Jové Company
Horari:
    Visites concertades
Correu:
     programesADD@euss.cat

Ubicació:
   Despatx SE20
   Planta segona Edifici EUSS

Teléfons:
   932 805 244
   935 039 128
Extensió: 2521