Share

Xarxes socials

Descripció de la recerca

S'està realitzant una Tesi Doctoral titulada:

 

"Le Guillou, el lloc de la filosofia en l'hermenèutica de la fe"

 

Li Guillou (1920-1990) va ser un sacerdot catòlic que va denunciar la deriva de la teologia moderna cap a una gnosi multicultural que desvirtua el misteri de la Revelació oferint diverses i variades interpretacions per adaptar-les a tot tipus de públic. Al llarg dels seus últims anys, es va esforçar a recentrar el misteri en el seu original hermenèutica: La bondat i l'amor (Esperit) d'un Ésser creador (Pare) que va voler donar-se a conèixer a el món a través de l'encarnació (Fill). Aquesta veritat és atemporal, i per a Le Guillou no ha de modificar ni adaptar-se a les particularitats de el temps / espai de cada generació.

 

Per a aquest objectiu Li Guillou, no va utilitzar les eines de la Teologia (subjectivades per la fe), sinó les eines més modernes de la filosofia, basant-se en un enfocament ontològic de el misteri de la Revelació, i centrant-se en el vessant hipostática de cadascuna de les tres persones protagonistes.

Publicacions

Journal “Comprendre”

RESSENYES Miguel García-Baró, Kant y herederos. "Introducción a la historia de la filosofía occidental". Salamanca: Ediciones Sígueme,

https://www.raco.cat/index.php/Comprendre/article/view/369919

Col·laboracions